σε-δύο-ώρες-αθήνα-πάτρα-73336
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.12.2016 | 09:54

Σε δύο ώρες Αθήνα – Πάτρα

Ασφαλέστερο οδικό δίκτυο που θα επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες δίνοντας τη δυνατότητα μείωσης της διαδρομής από την Αθήνα έως την Πάτρα στη 1 ώρα και 50′ θα επιτευχθούν με την ολοκλήρωση του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού, ο οποίος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινητόδρομου μαζί με τον υφιστάμενο (από τον Α/Κ Θήβας-Ελευσίνας έως τον Α/Κ Αρχαίας Κορίνθου), στον οποίο εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης θα είναι 201,5 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς συνδέει τρεις περιφέρειες και την Αθήνα με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Σήμερα η συνολική πρόοδος του έργου φτάνει το 88% με τα μεγάλα και δύσκολα από τεχνικής απόψεως έργα όπως σήραγγες, γέφυρες και lane cover να βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Επιπλέον στην Κορίνθου-Πατρών είναι εγκατεστημένα έξι εργοτάξια που ενεργούν σε είκοσι εργοταξιακές ζώνες απασχολώντας περισσότερους από 3.000 εργαζομένους.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Κιάτο – Ξυλόκαστρο και έως τις 31 Μαρτίου 2017 θα έχουν παραδοθεί όλα τα τμήματα της Ολυμπίας Οδού.