σε-απεργία-πείνας-για-μια-σύνταξη-110808
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.05.2016 | 09:45

Σε απεργία πείνας για μια σύνταξη…

Δεν του δίνουν τη σύνταξη που δικαιούται από το 2012 αν δεν τους προκαταβάλει μέρος των οφειλών του!

Από το 2012, ο Θανάσης Χελιώτης, έχει κατοχυρώσει δικαιώμα συνταξιοδότησης. Από τότε θα έπρεπε να λαμβάνει τη σύνταξή του και να του έχουν καταβληθεί περίπου 53 χιλιάδες ευρώ.

Ομως, ο 67χρονος ηλεκτρολόγος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. Αιτία; Ο ΟΑΕΕ του ζητεί 13 χιλιάδες έναντι παλιότερης οφειλής του, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει αφού δεν εργάζεται και δεν έχει κανέναν άλλο εισόδημα. Οταν ζήτησε από τον ΟΑΕΕ να κρατήσει την οφειλή του, από τα χρήματα τω αναδρομικών του, ο Οργανισμός απέρριψε το αίτημα του!

Ετσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πράξη απελπισίας αλλά συγχρόνως και αγωνιστικής διεκδίκησης. Εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται σε απεργία πείνας στην πλατεία Κερατέας.

Παιδιά της περιοχής που παίζουν μπάλα στην πλατεία, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της, η «Εφημερίδα των Συντακτών»,  προσφέρθηκαν να του δώσουν τα χρήματα από το χαρτζιλίκι τους ως οικονομική βοήθεια, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να τα λάβει.

«Δεν ήρθα εδώ για να κάνω επαιτεία. […] Μου ζητάνε 13.000 ευρώ σε δύο μήνες, αλλιώς θα χάσω και τα αναδρομικά που δικαιούμαι, που είναι πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή το κράτος μού ζητάει 13 χιλιάδες ευρώ για να τα πάρει πίσω σε μερικούς μήνες;» αναρωτιέται μιλώντας στην «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για απίστευτη ιστορία, αποτέλεσμα ενός παράλογου γραφειοκρατικού κράτους.