σάλος-με-την-πιο-βίαιη-βάπτιση-που-έχ-482215
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.05.2018 | 19:53

Σάλος με την πιο «βίαιη» βάπτιση που έχει γίνει ποτέ -Τι λέει ο δήμαρχος

Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως και έχει εξοργίσει τους πάντες Σοκ έχει προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου αλλά και στους παρευρισκόμενους της βάπτισης, οι κινήσεις του ιερέα κατά τη διάρκεια βάπτισης.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ιερέας βουτά στην κολυμπύθρα το μωρό με δύναμη και απότομες κινήσεις, κάτι που έχει εξοργίσει εκείνους που είδαν το μυστήριο από κοντά, αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου.

Η βάπτιση έγινε σε Ορθόδοξη εκκλησία στην Αγία Νάπα της Κύπρου και το βίντεο έχει πάρει παγκόσμιες… διαστάσεις.

Η βάπτιση, την οποία η Daily Mail χαρακτήρισε ως «την πιο βίαιη που έχει γίνει ποτέ» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media. Πολλοί χρήστες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαρακτήρισαν την πρακτική αυτή απαράδεκτη, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία του μωρού. «Βάπτιση; Πείτε καλύτερα απόπειρα φόνου», έγραψε ένας σοκαρισμένος χρήστης.

Τι λέει ο Δήμαρχος της περιοχής

Ξεκάθαρος εμφανίζεται σε δηλώσεις του στην OffsiteCy, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος σχετικά με το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου στο οποίο ιερέας εμφανίζεται να βουτά βίαια ένα βρέφος στην κολυμβήθρα κατά τη διάρκεια βάφτισης, ξεσηκώνοντας αρνητικές αντιδράσεις στα social media.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας απορρίπτει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη σε ορθόδοξη εκκλησία του Δήμου. «Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχει γίνει η συγκεκριμένη βάφτιση στην Αγία Νάπα. Αν προσέξετε ούτε η εκκλησία παραπέμπει σε εκκλησία του Δήμου, ενώ η γλώσσα στην οποία ψάλλουν οι ιερείς δεν είναι ελληνική», τονίζει ο ίδιος.