ρόδος-στη-φυλακή-ο-φυγόποινος-που-σκότ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2018 | 18:08

Ρόδος: Στη φυλακή ο φυγόποινος που σκότωσε τη γιαγιά του

Μια εβδομάδα αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τα ίχνη του 30χρονου που καταδικάστηκε ερήμην την περασμένη Τρίτη σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πρόσθετη ποινή κάθειρξης ετών για ληστεία, και τα δυο με θύμα την 69χρονη Ουρανία Γερολύμου την οποία είχε χτυπήσει με σφυρί στο πρόσωπο μαζί με την ετεροθαλή αδελφή του για να της κλέψουν την τηλεόραση και λίγα μετρητά!

Ο νεαρός δεν είχε εμφανιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, όπου δικάστηκε για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στις 3 και 4 Νοεμβρίου του 2014. Μετά την καταδίκη του, αναζητήθηκε επίμονα και τελικά συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Ρόδο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου έδωσε εντολή να μεταχθεί στις φυλακές 30χρονος, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε μετά από αναίρεση που έκανε ο Άρειος Πάγος στην ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω που, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε κρίνει ένοχη χωρίς ελαφρυντικά την 31χρονη της αδικοχαμένης 69χρονης καταδικάζοντάς την σε ισόβια κάθειρξη, αλλά είχε κρίνει αθώο τον ετεροθαλή αδελφό της για την ανθρωποκτονία, που είχε γίνει μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης στην περιοχή Ασγούρου.