ρόδος-αλβανοί-έθαβαν-κοκαΐνη-και-τα-κέ-449640
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2018 | 11:35

Ρόδος: Αλβανοί έθαβαν κοκαΐνη και τα κέρδη τους σε δάσος

Η μισή δουλειά ήταν για τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να εντοπίσουν το δύσβατο σημείο ενός δάσους στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, που χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζα» Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών που διακινούσαν κοκαΐνη στο νησί. Όταν τα κατάφεραν, δεν είχαν παρά να κρυφτούν και να περιμένουν.

Όταν εμφανίστηκε ένας 34χρονος Αλβανός και άρχισε να κρύβει στο έδαφος ένα βάζο γεμάτο με κοκαΐνη, πετάχτηκαν μπροστά του και τον ακινητοποίησαν. Από εκεί και πέρα, ήρθαν μια- μια στο φως όλες οι υπαίθριες κρυψώνες όπου έθαβε τα ναρκωτικά αλλά και τα παράνομα έσοδά του από την διακίνηση, μαζί με τον 33χρονο ομοεθνή αρχηγό του ο οποίος αναζητείται.

Τόσο στις «καβάντζες», όσο και στα σπίτια των δυο αλλοδαπών, κατασχέθηκαν συνολικά 311,8 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα φιαλίδιο των 50ml με ξυλοκαΐνη σε υγρή μορφή, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, επτά κομμάτια κοσμημάτων που πιθανότατα ήταν ανταλλάγματα για την αγορά ναρκωτικών και μετρητά ύψους 1.700 ευρώ.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και δυο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με κατηγορίες για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη διαμονή στη χώρα.