ρέθυμνο-συνελήφθη-άντρας-για-εμπόριο-456142
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2018 | 16:30

Ρέθυμνο: Συνελήφθη άντρας για εμπόριο όπλων με κέρδη σχεδόν 200.000 ευρώ

Οι έξι τραπεζικές επιταγές συνολικού ύψους 186.000 ευρώ με τα στοιχεία του και τα συνολικά 19.500 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή του 32χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες στο Ρέθυμνο με ένα οπλοστάσιο που θα μπορούσε να εξοπλίσει ολόκληρο στρατό, δείχνουν ότι θησαύριζε από το εμπόριο όπλων το δρομολόγιο των οποίων ερευνάται ακόμη.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας αναζητούν τώρα τους εκδότες των επιταγών, στους οποίους πιθανότατα έχει καταλήξει μέρος του παράνομου οπλισμού που βρέθηκε θαμμένος μέσα σε βαρέλια στο χωράφι του νεαρού δράστη, αλλά και στο σπίτι και την επιχείρηση που διατηρεί. Το ερώτημα που απασχολεί τις αρχές, είναι αν κάποια από τα όπλα και τα πυρομαχικά που είχε στην διάθεσή του ο 32χρονος -με το πλούσιο παρελθόν σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών- κατέληξαν σε κυκλώματα της νύχτας, ή ακόμη και σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο ίδιος ο 32χρονος, που χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για παράνομη κατοχή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, κρατάει το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει πώς έφτασε στα χέρια του το οπλοστάσιο, ούτε και ποιοι ήταν οι «πελάτες» του. Ίσως, όμως, αποφασίσει να μιλήσει στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μέσα σε βαρέλια που ήταν θαμμένα στο χώμα του χωραφιού του νεαρού, βρέθηκαν ένα πολυβόλο MG 1 M (PKM) με δίποδα στήριξης και διόπτρα, δυο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ με κοντάκια και γεμιστήρες, ένα οπλοπολυβόλο UZI με πτυσσόμενο κοντάκι, σιγαστήρα και δύο γεμιστήρες και έξι πιστόλια. Όλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση και εξετάζεται αν είχαν χρησιμοποιηθεί και πού. Ακόμη, κατασχέθηκαν εννέα αμυντικές χειροβομβίδες, 13 γεμιστήρες πιστολιού και μια πολεμικού όπλου, μια ξιφολόγχη από Καλάσνικοφ, 2.893 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, πέντε πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο μέτρων και διάφορα εξαρτήματα και καθαριστικά όπλων.