ρέθυμνο-έθαβε-μαζί-με-χιλιάδες-ευρώ-τα-323657
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2018 | 12:35

Ρέθυμνο: Έθαβε μαζί με χιλιάδες ευρώ τα όπλα που πουλούσε

Εμπόριο όπλων «βλέπουν» οι αστυνομικοί πίσω από το τεράστιο οπλοστάσιο που ανακάλυψαν κρυμμένο μέσα σε βαρέλια που είχε θάψει στο χώμα του χωραφιού του στο Ρέθυμνο ένας 32χρονος, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά!

Ο νεαρός δράστης είχε στην κατοχή του –το πώς ερευνάται- από αυτόματα τύπου Ούζι και τυφέκια Καλάσνικοφ μέχρι αντιαρματικό όπλο (!), ενώ βρέθηκαν ακόμη πιστόλια, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και περισσότερες από 2.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Εκτός από τον βαρύ οπλισμό, βρέθηκαν θαμμένα και μετρητά ύψους περίπου 18.000 ευρώ!

Άλλα 1.500 ευρώ βρέθηκαν και στην κατοχή του 32χρονου, όταν συνελήφθη κατά την διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών. Το οπλοστάσιο και τα χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν και τα πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες.

Ο 32χρονος ανακρίνεται για να αποκαλύψει πώς βρέθηκαν όλα αυτά τα όπλα στην κατοχή του και τι σκόπευε να τα κάνει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κρατάει κλειστό το στόμα του. Η προανάκριση συνεχίζεται και έχει ζητηθεί άρση του απορρήτου επικοινωνιών για τα κινητά του, ώστε να εξακριβωθεί με ποιους ερχόταν σε επαφή, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.