ρατσιστικό-πογκρόμ-στον-ασπρόπυργο-σ-41206
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 15.05.2017 | 12:09

Ρατσιστικό πογκρόμ στον Ασπρόπυργο σπέρνει τρόμο σε Πακιστανούς εργάτες

Ρατσιστικό πογκρόμ κατά Πακιστανών εργατών γης και των εργοδοτών που τους απασχολούν έχει εξαπολύσει από τον Αύγουστο γνωστή φασιστική ομάδα στην περιοχή Γκορυτσά του Ασπρόπυργου, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του left.gr.

Σύμφωνα με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και την ΚΕΕΡΦΑ  από τον Αύγουστο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40 επιθέσεις στην περιοχή, ενώ το βράδυ της Κυριακής η ίδια ομάδα προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτια όπου μένουν Πακιστανοί. Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα δώσουν συνέντευξη τύπου έξω από την ΓΑΔΑ με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Το περασμένο Σάββατο (13 Μαΐου) η Κίνηση Ενωμένοι στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Πακιστανική Κοινότητα και η Ένωση Μεταναστών Εργατών πραγματοποιήσαν μεγάλη αντιρατσιστική – αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο για τις προκλητικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί από τον Αύγουστο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις μαρτυρίες θυμάτων οι επιθέσεις γίνονται με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία κάνει τα «στραβά μάτια» σε γνωστή φασιστική ομάδα της περιοχής.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας στον Ασπρόπυργο, την Κυριακή το βράδυ, η ίδια φασιστική ομάδα εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων σε σπίτια μεταναστών εργατών γης, σπάζοντας τζάμια, προξενώντας φθορές στα κτίρια και τρομοκρατώντας τις γειτονιές.

Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι και αυτές οι επιθέσεις, όπως και οι βίαιες επιθέσεις σε Πακιστανούς το προηγούμενο διάστημα γίνονται κάτω από την μύτη της αστυνομίας, η οποία παρέχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στους δράστες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωΐ η ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ είχε δεχτεί «κυβερνοεπίθεση» και δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση.

Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα, η ΚΕΕΡΦΑ, η ένωση Μεταναστών Εργατών και η Πακιστανική Ενότητα Ελλάδας δίνουν συνέντευξη τύπου στις 14:00 έξω από τη ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 173. Το παρόν θα δώσουν θύματα των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων αλλά και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.