προφυλακιστέοι-κρίθηκαν-οι-εννέα-τού-417860
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2017 | 18:16

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννιά τούρκοι συλληφθέντες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να συμμετείχαν στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο και στόχευαν στην επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στη δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υπογραμμίζοντας ότι «Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο,καθώς όπως αναφέρουν αποδίδει στους κατηγορούμενους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια ειναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

– Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,

– Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών,

– Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,

– Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων,

– Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής,

– Παράνομη οπλοκατοχή (που αφορά σουγιάδες που κατασχέθηκαν), και

– Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους, Αλέκας Ζορμπαλά και Γιάννας Κούρτοβικ, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται», καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο, είτε ήδη έχουν λάβει».