το-προφίλ-των-εκτελεστών-του-ζαφειρόπ-1963
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.10.2017 | 11:27

Το προφίλ των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου -Θέμα ωρών οι συλλήψεις

Θέμα ωρών είναι η σύλληψη των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ύστερα από την συγκέντρωση ενός πλήθους στοιχείων, οι αρχές είναι πολύ κοντά στη σύλληψη των δύο εκτελεστών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να ξετυλίγει το «μίτο» της υπόθεσης -που σόκαρε τόσο τον πολιτικό όσο και τον δικηγορικό κόσμο- και διερεύνησε εξονυχιστικά όλα τα πιθανά σενάρια για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τα κίνητρα των δραστών.

Οι δύο δολοφόνοι είχαν επικοινωνήσει με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού μαζί του, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Μάλιστα, ο ένας δήλωσε ότι ο αδελφός του είχε συλληφθεί και πως ήθελε να αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 γύρω στις 18:30 και συνομίλησαν με τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του επί 20 περίπου λεπτά στην αίθουσα συσκέψεων.

Λίγη ώρα αργότερα, μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου. Μάλιστα, ο ποινικολόγος κρατούσε ιδιόχειρες σημειώσεις για την «υπόθεση» την οποία ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να του αναθέσουν. Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, οι αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τις σημειώσεις αυτές, αναζητώντας πληροφορίες για τους δράστες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς  ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει δώσει λεπτομερέστατη  περιγραφή των προσώπων που ανήκουν στους δύο δράστες, αφού  ήρθε σε επαφών μαζί τους για περισσότερα από 30 λεπτά.

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα.