πρέβεζα-ανήλικοι-σε-σπείρα-διαρρηκτώ-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2018 | 12:51

Πρέβεζα: Ανήλικοι σε σπείρα διαρρηκτών

Τρία ανήλικα παιδιά, δυο από τα οποία ηλικίας 15 και 17 χρόνων συνελήφθησαν ενώ ένας ακόμη 17χρονος αναζητείται, συμμετείχαν στην σπείρα που είχε γίνει «πονοκέφαλος» για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς της Πρέβεζας, όπου είχε διαπράξει 22 κλοπές και τέσσερις απόπειρες από τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Οι δυο ανήλικοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας και στην Τρίπολη, μαζί με άλλα πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 20, 19, 23, 19 και 23 χρόνων. Όλοι είναι Έλληνες και διατηρούν στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Το προφίλ της σπείρας σκιαγραφήθηκε από την ανάλυση και επεξεργασία στοιχείων που αξιοποίησαν οι ειδικοί του τοπικού γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Με «επαγγελματικές μεθόδους, οι διαρρήκτες απενεργοποιούσαν ή κατέστρεφαν κάμερες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού και παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα των στόχων στους οποίους είχαν ήδη κάνει αυτοψία, πάντα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ κάποιοι από αυτούς ακροβολίζονταν ως «τσιλιαδόροι» στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά και για να ξεφορτώνονται αμέσως τη λεία τους, είχαν φτιάξει ολόκληρο δίκτυο κλεπταποδόχων.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ διαρρήξεις σε σπίτια από τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, κυνηγετικά όπλα, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές, άλλες 14 διαρρήξεις σε επιχειρήσεις με λεία χρηματικά ποσά, κινητά, ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες οχημάτων και ηλεκτρογεννητριών, καλώδια, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ακόμη και ένα χρηματοκιβώτιο. Ακόμη σε πέντε διαρρήξεις σε καταστήματα άρπαξαν χρηματικά ποσά και σε άλλες τέσσερις σε σταθμευμένα οχήματα «βούτηξαν» χρήματα, κινητά, φανάρια, καθρέπτες, μπαταρίες, ένα αλυσοπρίονο, ένα κυνηγετικό όπλο και διάφορες συσκευές.

Τέλος, από μια αποθήκη έκλεψαν άλλο ένα κυνηγετικό όπλο και από ένα αγρόκτημα μπαταρίες οχημάτων, ενώ είχαν και τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες εισβολής σε σπίτια. Όλα τα περιστατικά συνέβησαν στην πόλη της Πρέβεζας, στην Βιομηχανική Περιοχή της και στις κοινότητες Μύτικας, Καλαμίτσι, Σκαμνούλα και Ράχες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους και στον 17χρονο που αναζητείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες κλοπές. Η δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις γονείς των ανηλίκων, ηλικίας 47, 41 και 51 χρόνων, που κατηγορούνται για παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.