πού-θα-ακούσουν-το-πρώτο-κουδούνι-οι-π-92872
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2016 | 07:52

Πού θα ακούσουν το… πρώτο κουδούνι οι πολιτικοί αρχηγοί

Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά 2016-2017, με τον αγιασμό να πραγματοποιείται σε όλα τα σχολεία και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να δηλώνει πως τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία περιμένουν στα σχολεία και δε λείπουν οι εκπαιδευτικοί.

«Φέτος δεν λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, χάρη αφενός σε έναν επιτυχή σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ταχύτατα και άρα έγκαιρα, αφετέρου χάρη στη συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια», τονίζει ο κ. Φίλης.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να παραστεί στον αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λυκείου στη θέση «Φαραώ», ωστόσο σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση θα μεταβεί τελικά στη Θάσο, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το νησί από το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στην Γκράβα.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.