ποτά-και-τροφές-που-καταστρέφουν-τη-δι-437246
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2018 | 16:13

Ποτά και τροφές που καταστρέφουν τη διάθεση για σεξ

Ένα ιδανικό ραντεβού περιλαμβάνει ρομαντικό δείπνο με το έτερο ήμισυ και μια νύχτα παθιασμένου σεξ.

Όπως υπάρχουν όμως τροφές, που μπορούν να απογειώσουν τη σεξουαλική σας διάθεση, κάποιες άλλες μπορούν να μειώσουν τη λίμπιντο και να μετατρέψουν τον οργασμό σε… άπιαστο όνειρο.

Δείτε ποτά και τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε κανονίσει να περάσετε ένα ρομαντικό βράδυ με τον/τη σύντροφό σας:

Αλκοόλ: Αποτελεί γνωστή παγίδα, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τους χαλαρώνει και τους χαρίζει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό και επιβραδύνει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Πολλά αλκοολούχα ποτά περιέχουν επίσης πολλή ζάχαρη, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να νιώθετε κούραση. Διπλό το κακό δηλαδή!

Ποπκόρν φούρνου μικροκυμάτων: Αν σχεδιάζετε να μείνετε σπίτι και να δείτε ταινία, αποφύγετε τις συσκευασίες ποπκόρν που μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Τα χημικά υπερφθοροοκτανοϊκά οξέα (PFOA) που υπάρχουν σε αυτά τα σακουλάκια έχουν συνδεθεί με μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες και καταστροφή τωνσπερματοζωαρίων στους άνδρες, ως συνέπεια της μειωμένης παραγωγής τεστοστερόνης.

Τηγανητά: Τα τρανς λιπαρά οξέα που υπάρχουν σε όλα τα καμένα λάδια μειώνουν δραματικά τη λίμπιντο. Οι τηγανητές και προτηγανισμένες τροφές προκαλούν ανώμαλη παραγωγή σπέρματος στους άνδρες και μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας στις γυναίκες. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες αλατιού που περιέχουν, προκαλούν κατακράτηση υγρών, φούσκωμα, αφυδάτωση και αίσθημα κόπωσης.

Τυρί: Προσπαθήστε να ξεχάσετε πόσο γευστικό είναι το τυρί, αφού μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στις ορμόνες σας. Αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, καθώς επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά και των οιστρογόνων.

Αναψυκτικά: Ποτά και φαγητά πλούσια σε επεξεργασμένα σάκχαρα, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να «σκοτώσετε» τη διάθεσή σας για σεξ. Η ζάχαρη έχει συσχετιστεί με άγχος και κατάθλιψη. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση για σεξ. Εκτός από τα αναψυκτικά, αποφεύγετε επίσης τις καραμέλες, τους χυμούς και τα δημητριακά πρωινού με ζάχαρη.

Όσπρια: Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, οι σεξολόγοι θεωρούν όλα τα όσπρια ως το Νο1 αντι-αφροδισιακό πιάτο. Βασική αιτία γι’ αυτό, είναι ο μετεωρισμός που προκαλούν. Ειδικά τα φασόλια περιέχουν υγιεινά μεν, αλλά δύσπεπτα σάκχαρα, τα οποία λειτουργούν ως πρεβιοτικά που διατηρούν υγιές το έντερο. Πριν καταλήξουν όμως στο παχύ έντερο, αυτά τα σάκχαρα εξαερώνουν ένα μεγάλο μέρος των υγρών κοπράνων.

Πηγή: onmed.gr