πόσο-κοστίζει-το-μπάνιο-σε-10-οργανωμένε-105918
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.06.2016 | 10:54

Πόσο κοστίζει το μπάνιο σε 10 οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Με το καλοκαίρι να διατηρεί τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα, δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι θα ξεχυθούν στις παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους.

Το insider.gr σας παρουσιάζει τις 10 πιο δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες της Αθήνας, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε τον καυτό ήλιο και τις υποβρύχιες βουτιές σας, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο.

Οι οικονομικές επιλογές ποικίλλουν… και ξεκινούν από τα 15 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 80 ευρώ.

Ακτή Βουλιαγμένης

Η βραβευμένη με γαλάζια σημαία οργανωμένη Ακτή Βουλιαγμένης σε μια έκταση 76 στρεμμάτων και μήκος παραλίας 650 μέτρων, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Βάρης, συνδυάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας με έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πρασίνου.

Η Ακτή λειτουργεί όλο το χρόνο και σε καθημερινή βάση, ενώ διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, γήπεδα τένις, βόλεϊ, και μπάσκετ, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ρακέτες και beach soccer, παιδική χαρά και πλήθος αποδυτηρίων.
H κεντρική είσοδος και το ταμείο της Ακτής βρίσκονται επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Απόλλωνος, όπου υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης και για ΑΜΕΑ.
Στην Ακτή της Βουλιαγμένης το κανονικό εισιτήριο εισόδου για τις καθημερινές είναι 4 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα είναι 5 ευρώ. Όσον αφορά το μειωμένο εισιτήριο εισόδου το οποίο δικαιούνται οι μαθητές (από 6 ετών – 18 ετών), οι πολύτεκνοι, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, οι φοιτητές , οι στρατιώτες και οι άνεργοι είναι για τις καθημερινές 3 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 4 ευρώ.

Αστέρια Γλυφάδας

Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Η παραλία Αστέρια Γλυφάδας αρχίζει πίσω από το παλιό κέντρο διασκέδασης «Αστέρια» και εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της μικρής χερσονήσου προς τα νότια της Γλυφάδας.

Λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 08:30 το πρωί και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, παιδικές χαρές για τα παιδιά εντός και εκτός της θάλασσας, γήπεδα beach volley και γήπεδα beach soccer .

Επίσης διατίθενται θυρίδες αποθήκευσης και αποδυτήρια. Από τις 09:00 το πρωί λειτουργούν τρία κεντρικά μπαρ στην παραλία, ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό Βalux.

Η τοποθεσία είναι ιδανική για οικογένειες, καθώς προσφέρει μια ποικιλία από δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών και παρέχει επίσης υπηρεσίες φύλαξης παιδιών κατόπιν αιτήματος.

Η παραλία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 άτομα.

Όσον αφορά την τιμή, ανέρχεται στα 4 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τους δημότες και για παιδιά 4-12 ετών, ισχύουν οι μισές τιμές. Οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται.

Υabanaki

Στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, το ανανεωμένο YaΒanaki διαθέτει εύκολη πρόσβαση είτε μέσω της παραλιακής ή μέσω της Αττικής Οδού και αποτελεί έναν πολυχώρο με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Κάθε μέρα στο YaΒanaki είναι διαφορετική, με happenings, διαγωνισμούς, events, δραστηριότητες, αλλά και μαγαζιά και υπηρεσίες που λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, για όλες τις προτιμήσεις.

Διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ, ενώ υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως μπανάνα, κουλούρα, θαλάσσιο σκι κ.ά. Σε περίπτωση τραυματισμού, ηλίασης ή οποιασδήποτε κακοτοπιάς, υπάρχει σταθμός πρώτων βοηθειών και ναυαγοσώστης.

Οι τιμές για να απολαύσετε την καλοκαιρινή σας βουτιά είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο, 3,5 ευρώ για το μειωμένο εισιτήριο ενώ η είσοδος για παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν.

Για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το κανονικό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και το μειωμένο 3,5 ευρώ.

Όσον αφορά το σετ παραλίας (δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα) από Δευτέρα έως Παρασκευή διατίθεται δωρεάν, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η τιμή ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Για ξαπλώστρες με στρώμα τις καθημερινές το κόστος ανέρχεται στα 6 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα στα 12 ευρώ.

Υπάρχει τέλος και η δυνατότητα για set ξαπλώστρες VIP με κόστος 20 ευρώ.

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη

Λειτουργεί κάθε χρόνο από Μάιο έως και Οκτώβριο και καθημερινά από 8:00 έως και 20:00.

Διαθέτει τουαλέτες πολυτελείας, αποδυτήρια, ντουζ ενώ είναι εξοπλισμένη με μεγάλες οικογενειακές ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες σε αριθμό που μπορεί να εξυπηρετήσει 5 χιλιάδες έως 6 χιλιάδες λουόμενους ημερησίως.

Επίσης εντός του χώρου της οργανωμένης ακτής λειτουργεί αναψυκτήριο και περίπτερο με εφημερίδες και περιοδικά.

Για την ασφάλεια των λουόμενων υπάρχει ιατρείο πρώτων βοηθειών με τα απαραίτητα φάρμακα, οξυγόνο, φορείο κτλ και είναι στελεχωμένο από νοσηλεύτριες μέσης ή ανώτερης σχολής.

Επιπλέον καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας της υπάρχει ναυαγοσώστης με πλήρη εξοπλισμό και ναυαγοσωστική λέμβο σύγχρονης τεχνολογίας, ο οποίος παρακολουθεί από τον πύργο που βρίσκεται την ακτή, τους λουόμενους που βρίσκονται εντός και εκτός της θάλασσας για να προσφέρει την βοήθειά του όταν χρειασθεί, σε συνεργασία πάντα με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όσοι επισκέπτονται την πλάζ μπορούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση να χρησιμοποιήσουν τα υπαίθρια πάρκινγκ που βρίσκονται δίπλα στην οργανωμένη ακτή και εκτείνονται σε 25 περίπου στρέμματα.

Η τιμή για τους ενήλικες είναι 5 ευρώ (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) ενώ για παιδιά από 4 έως 12 ετών η τιμή είναι 3 ευρώ.
Ακτή του Ήλιου, Άλιμος 

Είναι μία από τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από σχετικούς εργαστηριακούς ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.

Στην πλαζ, οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν το φαγητό αλλά και τον καφές τους, ενώ παράλληλα υπάρχουν χώροι εκδηλώσεων, αναψυχής καθώς και σημείο πώλησης ειδών παραλίας.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ το άτομο για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά  με δωρεάν χρήση της ξαπλώστρας. Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι 6 ευρώ.

Grand Beach, Λαγονήσι

Σε μόλις 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα και 22χλμ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η πλαζ Grand Beach, βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi και προσφέρει πλούσιες ανέσεις. Σε ένα μοναδικό παραθαλάσσιο τοπίο, διαθέτει κέντρο θαλάσσιων σπορ για μια αξέχαστη εμπειρία με φίλους και οικογένεια.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα service στην ομπρέλα με πλήκτρο αυτόματης ειδοποίησης ενώ τα αποδυτήρια διαθέτουν ντους, μουσική και στεγνωτήρα μαλλιών.

Όσον αφορά το κόστος κυμαίνεται στις καθημερινές στα 8 ευρώ ανά άτομο και τα Σαββατοκύριακα στα 17 ευρώ ανά άτομο.

Η είσοδος για παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν, ενώ για δύο παιδιά από 6-12 ετών, τις καθημερινές είναι 4 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στα 7 ευρώ.

Καράβι Σχοινιά

Το Καράβι του Σχοινιά είναι ένας παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής 30 στρεμμάτων με 100 μέτρα πρόσοψη στη θάλασσα και ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley.

Η παραλία είναι μια όμορφη και οργανωμένη αμμουδιά με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ και βραβεύεται επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία», πληρώντας, τα μεταξύ πολλών άλλων, αυστηρά κριτήρια της ασφάλειας και υγιεινής.

Η είσοδος στο Καράβι είναι δωρεάν.

Πλαζ Βουλας, South Coast

Eίναι μία από τις μεγαλύτερες παραθαλάσσιες παραλίες της Αττικής.

Διαθέτει 800 σετ ομπρελών, εστιατόριο, beach bar, αλλά και πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων.

Η διασκέδαση ξεκινάει από το πρωί και διαρκεί μέχρι αργά τη νύχτα καθώς πραγματοποιούνται πολλά summer parties με τους καλύτερους Dj’s.

Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς εκτός από το αυτοκίνητο σας μπορείτε να πάτε και με το τραμ (τέρμα στάση Βούλας).

H είσοδος τις καθημερινές είναι 4 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα, και άλλα 2,50 ευρώ για ομπρέλα και ξαπλώστρα.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Από τις πιο ακριβές παραλίες της Αττικής. Ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελεί αγαπημένο τόπο καλοκαιρινής απόδρασης και διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο παροχών που προσφέρει.

Το λευκό και το χρώμα του φυσικού ξύλου είναι αυτά που κυριαρχούν. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί μια αισθητική συμφωνία με τους υπόλοιπους φυσικούς χρωματισμούς του περιβάλλοντος, όπως το μπλε της θάλασσας και το πράσινο της έντονης βλάστησης. Για λόγους ασφαλείας και διατήρησης του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, στην στον Αστέρα ισχύει όριο χωρητικότητας που ορίζεται στα 1.000 άτομα.

Στις παροχές συμπεριλαμβάνονται από ξαπλώστρες, μέχρι συμμετοχή σε events και διαγωνισμούς καθώς και δυνατότητα για φαγητό και ποτό.

Το κόστος ανέρχεται στα 18 ευρώ ανά άτομο, τις καθημερινές, ενώ για παιδιά από 5 έως 12 ετών είναι 10 ευρώ.

Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, η τιμή για τους ενήλικες είναι 28 ευρώ το άτομο και για το κάθε ένα παιδί 15 ευρώ.

Eden Beach, Μαύρο Λιθάρι 

Η οργανωμένη παραλία στο χώρο του ξενοδοχείου Eden βραβεύτηκε για ακόμα μια φορά με γαλάζια σημαία. Ξεχωριστή την κάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά, η άμμος αλλά και οι πλούσιες παροχές της, όπως: ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, ναυαγοσώστη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και beach bar.

Δεν υπάρχει κόστος εισόδου, αν όμως προτιμήσετε τις ξαπλώστρες θα χρειαστεί να πληρώσετε 10 ευρώ το σετ (2 ξαπλώστρες με ομπρέλα). Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10.30 το πρωί μέχρι αργά.

Πηγή: insider.gr