πόσο-καιρό-κρατούν-οι-γυναίκες-ένα-μυσ-433051
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2018 | 16:06

Πόσο καιρό κρατούν οι γυναίκες ένα μυστικό

Σε ποιους το αποκαλύπτουν πρώτο

Οι Βρετανοί είναι εθισμένοι στις έρευνες και τις δημοσκοπήσεις. Μάζεψαν λοιπόν 3000 γυναίκες, ηλικίας 18 -65, και έκαναν μια έρευνα σχετικά με το αν μπορεί να κρατήσει μια γυναίκα, ένα μυστικό.

Τα νούμερα που βγήκαν έδωσαν απολαυστικά δεδομένα, και τροφή για κουβέντες σε παρέες. Tέσσερις στις δέκα γυναίκες, δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικό για περισσότερο από 47 ώρες και 15 λεπτά, ανεξάρτητα από το πόσο προσωπικές ή εμπιστευτικές, είναι οι πληροφορίες που έρχονται στα αυτιά τους. Περισσότερες από τις μισές παραδέχτηκαν ότι, το αλκοόλ τις κάνει πιο ευάλωτες στο να διαδώσουν το μυστικό σε άλλους.

Βέβαια σχεδόν στο σύνολο τους οι γυναίκες αποκάλυψαν το μυστικό σε άτομα που δεν είχαν σχέση με το θέμα που αφορούσε το μυστικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση γυναίκα ακούει περίπου τρία κουτσομπολιά κάθε εβδομάδα, τα οποία μεταφέρει σε τουλάχιστον ένα άτομο.

Ο μέσος όρος του χρόνου, που μια γυναίκα μοιράζεται με ένα τρίτο πρόσωπο το μυστικό που της έχουν εμπιστευτεί, είναι 5 ώρες.

Τρεις στις δέκα αναφέρουν ότι, νιώθουν μια ακατανίκητη ανάγκη να αποκαλύψουν την πληροφορία που έμαθαν, ενώ σχεδόν οι μισές υποστηρίζουν ότι, το κάνουν για να ανακουφιστούν από το βάρος του μυστικού.

Ωστόσο, τα δύο τρίτα των γυναικών, καταλήγουν να αισθάνονται ενοχές μετά τη “διαρροή” των πληροφοριών.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, οι ίδιες θεωρούν ότι μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό, με το 83% να θεωρεί τον εαυτό του 100% άτομο εμπιστοσύνης.

Περισσότερες από τέσσερις στις δέκα πιστεύουν ότι, δεν είναι κακό να μοιραστούν το μυστικό ενός φίλου με κάποιον, που δεν τον γνωρίζει.