πώς-προδόθηκαν-οι-απαγωγείς-του-λεμπι-5540
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2017 | 01:20

Πώς προδόθηκαν οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Σε οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας ενός ταχυδρομείου στο Ρέθυμνο οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο όπου κρατείτο αλυσοδεμένος ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» στο βίντεο εμφανιζόταν η ανήλικη κόρη ενός από τους απαγωγείς να μπαίνει στο υποκατάστημα και να ταχυδρομεί ένα δέμα. Πώς το συμβάν συσχετίστηκε με την απαγωγή; Καλά ενημερωμένες πηγές αποκάλυψαν ότι το δέμα περιείχε μια πρόσφατη –ενδεχομένως την τελευταία– επιστολή των απαγωγέων προς την οικογένεια του 54χρονου. Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τις κινήσεις της 16χρονης και κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο των απαγωγέων.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης οριστικοποιήθηκαν την Κυριακή. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που ήταν καθ’ οδόν προς τα Γιάννενα, βρισκόταν σε επικοινωνία με τον επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη. Η 16χρονη συνελήφθη, όπως και ο πατέρας της που φέρεται, στο παρελθόν τουλάχιστον, να δραστηριοποιείτο ως μεσίτης.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας εντοπίστηκε χθες στις 7.30 π.μ., σε μάντρα με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, λίγο έξω από το Ρέθυμνο. Ηταν φανερά καταβεβλημένος από την εξάμηνη ομηρία του. Στο σημείο συνελήφθησαν δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, που είχε αναλάβει τη φρούρηση του Λεμπιδάκη.

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κρήτη και Αττική, συνελήφθησαν άλλοι έξι, ενώ στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου προσήχθησαν και ανακρίνονταν έως αργά χθες ακόμα τέσσερις ύποπτοι. Στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί από τα τμήματα «ειδικών» επιχειρήσεων της Κρήτης, καθώς και έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στην έρευνα συνέδραμε η Διεύθυνση Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών.

«Κομβικό» ρόλο στην πορεία της υπόθεσης διαδραμάτισε και ένας δήθεν τυχαίος τροχονομικός έλεγχος, τον Ιούλιο σε Ι.Χ. στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες του αυτοκινήτου στη θέα των αστυνομικών πέταξαν στο πλάι του δρόμου τα κινητά τους τηλέφωνα. Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τους αστυνομικούς και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για «επιχειρησιακά» τηλέφωνα, που οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες.