πολίτης-μηνύει-τον-οασα-για-την-μουσικ-84468
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2016 | 17:52

Πολίτης μηνύει τον ΟΑΣΑ για την μουσική επιμελήτρια

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ένας πολίτης ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, για τη μουσική επιμελήτρια που προσελήφθη στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ).

Στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Σταμάτης, διερωτάται πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να προχωρούν στη πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας στον ΟΑΣΑ αντί να προχωρούν στη επισκευή και αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου και επικίνδυνων για τη κυκλοφορία λεωφορείων.

Ο κ. Σταμάτης υπογραμμίζει, επίσης, πως η απόφαση περί πρόσληψης μουσικής επιμελήτριας στον ΟΑΣΑ «είναι προφανώς σκανδαλώδης για την ελληνική κοινωνία που κατά το μεγαλύτερο μέρος της πένεται ή ζει στα όρια της φτώχιας, καθώς υπάρχουν έτερες επιτακτικές ανάγκες όπως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ έχουν πρόσφατα καταγγείλει». Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει πως το όλο σκηνικό με την πρόσληψη της μουσικής επιμελήτριας θυμίζει «έντονα τον «Τιτανικό» που ενώ βυθιζόταν οι μουσικοί συνέχιζαν να παίζουν, με μόνη τη διαφορά, εκείνοι το έκαναν αμισθί».

Τέλος στην μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Σταμάτης επικαλείται καταγγελίες εργαζομένων του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες των λεωφορείων «παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα». Και αυτό διότι, τα λεωφορεία «εμφανίζουν πολύ επικίνδυνες βλάβες λόγω της κακής ή ανύπαρκτης συντήρησης ελλείψει χρημάτων» με αποτέλεσμα μόνο το τελευταίο τρίμηνο να έχουν πιάσει φωτιά τέσσερα λεωφορεία, στα τρία εκ των οποίων επέβαιναν πολίτες.