ποινική-δίωξη-ασκήθηκε-σε-βάρος-του-κο-84748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.10.2016 | 16:12

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Κοντομηνά

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά, για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008.

Η υπόθεση αφορά σε έλεγχο στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν και οι αποκλίσεις που αφορούν στον πρόεδρο του ALPHA, ο οποίος ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο, ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει ακόμη ένα δικαστικό μέτωπο ανοιχτό, καθώς είναι μεταξύ των 35 κατηγορούμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.