ποινή-φυλάκισης-6-μηνών-με-αναστολή-στο-6590
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.09.2017 | 19:09

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή στον Κασιδιάρη –Τι απαντά ο ίδιος

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τέλεσε το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος. Η κατηγορία σχετίζεται με ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015, που στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο. Όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας “ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας”. Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως επί της ουσίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα. Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του επεσήμανε στο δικαστήριο ότι “ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος” επικαλούμενος και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε:

“Για το όργιο της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, για τις ληστείες, για το εμπόριο ναρκωτικών, για τις δολοφονίες αθώων πολιτών υπήρξε τελικά καταδίκη, η δική μου καταδίκη σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί έκανα το έγκλημα να σταθώ στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, να αγωνιστώ μαζί τους, διεκδικώντας ασφάλεια, διεκδικώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Όσο συνεχίζονται οι άδικες διώξεις σε βάρος του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής, τόσο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες πολίτες που βιώνουν καθημερινά την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και την κρατική αδιαφορία”.