ποδοσφαιρικός-εισαγγελέας-δίωξη-κατ-456870
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2018 | 12:27

Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας: Δίωξη κατά Σαββίδη και ΠΑΟΚ -Κίνδυνος υποβιβασμού

Πειθαρχική δίωξη κατά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ γιά τα επεισόδια στην Τούμπα και τις εικόνες με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου

Ο εισαγγελέας έχει συντάξει κατηγορητήριο και περιγράφει σε αυτό τις παρανομίες που έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα, ένας αγώνας που δεν τελείωσε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε μεταξύ άλλων με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπου γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Επίσης, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών και ο Ιβάν Σαββίδης με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ως και πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας”.