πνο-κήρυξε-48ωρη-απεργία-για-2-και-3-δεκεμβ-76452
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 29.11.2016 | 15:59

ΠΝΟ: Κήρυξε 48ωρη απεργία για 2 και 3 Δεκεμβρίου

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει, μάλιστα, ότι υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης, καθώς πληροφορήθηκε ότι στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης οι θεσμοί έθεσαν θέμα ως προς το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, σε προσχέδιο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς «προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τους ναυτεργάτες και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράττεται προκαταβολικά από το κράτος».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η ΠΝΟ έχει προκηρύξει ήδη από την περασμένη Κυριακή ακόμη μία απεργία για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.