πλήθος-κόσμου-στην-κηδεία-του-βασίλη-μ-456179
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2018 | 17:25

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου (φωτο)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο νεκροταφείο Χαλανδρίου για να αποχαιρετήσει το Βασίλη Μουλόπουλο και να συμπαρασταθεί στα μέλη της οικογένειάς του.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, δημοσιογράφοι και φίλοι του Βασίλη Μουλόπουλου.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, ήταν να δοθούν τα χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των προσφύγων.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» και διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών.

Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της Left Media.