πλησιάζει-στην-ταυτοποίηση-δράστη-τη-323129
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2017 | 10:25

Πλησιάζει στην ταυτοποίηση δράστη της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου η ΕΛΑΣ

Πληροφορίες για τον έναν εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου του διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Βήμα», οι διωκτικές αρχές με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη «σκηνή του εγκλήματος», αλλά και σειρά νεότερων πληροφοριών από τις φυλακές Κορυδαλλού, εξετάζουν πλέον σαν κυρίαρχο σενάριο ο φόνος του 52χρονου δικηγόρου να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 2 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ αλλοδαπών που έχουν έμμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa.

Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από αλβανούς ποινικούς για να τους δοθούν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο.

Ωστόσο για τη δολοφονία του 52χρονου έγκριτου νομικού ερευνώνται και δυο-τρεις ακόμα εκδοχές, με μικρές όμως πιθανότητες επαλήθευσης. Ανάμεσα σε αυτές η περίπτωση δύο χασισοφυτειών που είχαν εντοπιστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε Ναύπλιο και Μαρτίνο Φθιώτιδας, όπου εκπροσωπούσε άφαντο αλβανό μεγαλοδιακινητή.