πυροσβεστική-οι-λόγοι-εξάπλωσης-της-π-18852
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.08.2017 | 15:09

Πυροσβεστική: Οι λόγοι εξάπλωσης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο

Στην μεταβλητότητα που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, στο είδος της βλάστησης, στην ποσότητα της καύσιμης ύλης και στο ανάγλυφο της περιοχής αποδίδει η Πυροσβεστική τους λόγους που δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο η πυρκαγιά στον Κάλαμο.

Όπως αναφέρει αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα από τις ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα.

Εκτιμά ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εξελίσσεται σε μικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. Προτεραιότητα είναι πέραν του περιορισμού των μετώπων η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τέλος απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στην πληγείσα περιοχή να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.