ποινή-φυλάκισης-στην-δήμητρα-ματσούκ-322817
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.12.2017 | 14:00

Ποινή φυλάκισης στην Δήμητρα Ματσούκα για χρέη στο Δημόσιο

Σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για χρέη στο Δημόσιο της περιόδου 2010-2011 ύψους 108.000 ευρώ, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων την Δήμητρα Ματσούκα αναγνωρίζοντάς της, όμως, δύο ελαφρυντικά, αφού δέχτηκε ότι στην πράξη της ωθήθηκε από όχι ταπεινά αίτια, αλλά και ότι επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης της.

Η ίδια δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της, Γεώργιο Δρύλλη, ο οποίος δήλωσε:

«Η κρίση είχε αρχίσει. Υπήρχαν δημοσιεύματα ότι πλέον οι ηθοποιοί δεν πληρώνονται. Ετσι, όταν φορολογήθηκε πια δεν είχε τα χρήματα. Υπάρχει εργοδότης της, ο οποίος της οφείλει 94.000 ευρώ και υπάρχει έγγραφο που το παραδέχεται. Είχε κάνει δεκάδες προσπάθειες να το ρυθμίσει. Εχει κάνει ενδικοφανή προσφυγή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για επανεκκαθάριση των φορολογικών της δηλώσεων. Τώρα μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα θα μπορούσε να υπαχθεί μόνο στις 12 δόσεις. Ομως, θα πρέπει να δίνει 8.500 το μήνα που δεν τα έχει η γυναίκα».

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” τα χρέη της Δήμητρας Ματσούκα είναι ατομικά και προέρχονται από ΦΠΑ. Η ηθοποιός είχε ενταχθεί σε ρύθμιση παλιότερα καταβάλλοντας περίπου 5.000 ευρώ, όμως δεν κατάφερε να την τηρήσει. «Προσπάθησε ανεπιτυχώς να τηρήσει τη ρύθμιση. Είναι χρέη για τα έτη 2005-2006. Θα σας εξηγήσω την κατάσταση. Υπήρχε ένας λογιστής που αναλάμβανε ηθοποιούς. Αυτόν επέλεξε κι εκείνη. Είχε βρει ένα νόμο ο άνθρωπος που έλεγε ότι μπορείς να σπάσεις το εισόδημά σου σε τρία φορολογικά έτη. Αυτό αφορούσε και καλλιτέχνες. Εκ λάθους της, λοιπόν, γιατί δεν είναι λογίστρια, της είπε ο λογιστής, θεωρώντας ότι την περιλαμβάνει η διάταξη, ότι μπορεί να υπαχθεί σε αυτή. Είχε αμοιβές τις οποίες δήλωσε όπως όφειλε, αλλά τις έσπασε σε διαφορετικές χρονιές», αποκάλυψε ο δικηγόρος της. Πηγή: Youweekly.gr