θρήνος-στο-θριάσιο-ποιοι-είναι-οι-15-νεκ-411939
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2017 | 21:00

Θρήνος στο Θριάσιο: Ποιοι είναι οι 15 νεκροί & οι 17 τραυματίες από τις πλημμύρες

Σε ανείπωτη τραγωδία έχει εξελιχθεί η καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Δυτική Αττική, με 15 ανθρώπους να έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από την κακοκαιρία και άλλους 17 να έχουν τραυματιστεί, με βάση τα τελευταία στοιχεία.

10 από τα θύματα της τραγωδίας είναι άνδρες και πέντε γυναίκες. Οι τραυματίες είναι 17, έντεκα άνδρες και έξι γυναίκες. Μία τραυματίας είναι διασωληνωμένη στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου παραμένουν οι εννιά εκ των τραυματιών. Πρόκειται για μια 82χρονη γυναίκα, η κατάσταση της οποίας κρίνεται σοβαρή. Στους υπόλοιπους δόθηκε εξιτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα θύματα έχει αναγνωριστεί  μια γυναίκα ενώ οι πέντε νεκροί άνδρες, που δεν έχουν αναγνωριστεί, είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών. Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για έναν αγνοούμενο.

Άνθρωποι πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους, ενώ δεκάδες άλλοι, γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Τα δύο προτελευταία θύματα εντοπίστηκαν σε θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Πρόκειται για δύο άνδρες που παρασύρθηκαν από χείμαρρο και βρέθηκαν στη Θάλασσα.

Νωρίτερα βρέθηκε η σορός μιας γυναίκας, στην οδό Αιάντος στην Μάνδρα Αττικής, σε προαύλιο χώρο. Ήταν το πέμπτο θύμα της φονικής πλημμύρας.

Στη μακάβρια λίστα από το πρωί έχουν προστεθεί ένας άνδρας περίπου 50 ετών, η σωρός του οποίου βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Θήβας και Ελευσίνας.

Νεκροί επίσης έχουν βρεθεί ένας άνδρα 65 ετών σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη, καθώς και ένας 85χρονος άνδρας, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι του, στην οδός Αγαμέμνονος.

Οι αρμόδιες αρχές δεν κρύβουν το φόβο τους, ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί αφού υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται, αλλά και άλλοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο γυναίκες που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή στην Μάνδρα και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με υποθερμία.

Γιατροί Θριάσιο: Οι νεκροί και οι τραυματίες πιθανόν να αυξηθούν

Συγγενείς, γιατροί και νοσηλευτές μεταφέρουν την αγωνία και τη θλίψη τους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοροί που δεν έχουν αναγνωριστεί ενώ κάτοικοι της περιοχής αναζητούν συγγενείς τους που έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

«Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο νοσοκομείο, η ώρα είναι 18:00 το απόγευμα, και ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών είναι 15 νεκροί και 17 τραυματίες» είπε πριν λίγο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.

«Τα νούμερα τα οποία δίνουμε μπορούν να μεταβληθούν ακόμη και στο επόμενο λεπτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών να αυξηθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

«Έξι από τους νεκρούς δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη» είπε ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορού. «Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν να προσέρχονται τόσα θύματα σε τόσο μικρό χρόνο» συνέχισε.

«Έχουμε κρατήσει πολλούς γιατρούς για να διαχειριστούμε την κατάσταση» είπε από την πλευρά του ο Μανώλης Αναστασίου, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου.

«Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής» συνέχισε ο κ. Αναστασίου διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Περίπου στις 10:30 πμ. διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», η πρώτη τραυματίας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε. Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, μετέβη στο «Θριάσιο» ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου προκειμένου σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου να συντονίσει το έργο της διαχείρισης των τραυματιών και των νεκρών που θα διακομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές. Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια”.

Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου τις τελευταίες ώρες επικρατεί πανικός.

Δείτε ακόμη:

Ελληνική τραγωδία στην Αττική: 15 νεκροί, τραυματίες & αγνοούμενοι (φωτο & βίντεο)

Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής: «Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη καταστροφή»

Υπ. Εργασίας: Τι πρέπει να κάνουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στη Μάνδρα

Η τρυφερή στιγμή που κάτοικος της Ν. Περάμου σώζει γατάκι (φωτο)

Καθηγητής Γεωλογίας: Ο δήμος Μάνδρας έχει φτιάξει αμαξοστάσιο πάνω στο χείμαρρο!

ΚΕΔΕ: Παροχή βοήθειας στους πληγέντες δήμους της Δυτικής Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά την Πέμπτη την καταγραφή των ζημιών

Καμίνης: «Ο Δ. Αθηναίων βρίσκεται στο πλευρό της δυτικής Αττικής»

Περ. Αττικής: Τρία Κέντρα Αποκατάστασης Υγείας για τα θύματα της πλημμύρας

Βίντεο ντοκουμέντο: Δρόμος γίνεται χείμαρρος μέσα σε λίγα λεπτά

Βοήθεια στις πληγείσες περιοχές στέλνουν Δ. Αθηναίων και ΚΕΔΕ

Καρέ-καρέ η στιγμή που χείμαρρος «καταπίνει» λεωφορείο στην Ελευσίνα (βίντεο)

ΕΜΥ: Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες -Διπλό «κύμα» κακοκαιρίας

Θριάσιο: Ποιοι είναι οι 15 νεκροί & οι 17 τραυματίες

Κοινωνικό Μέρισμα: Αναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή λόγω εθνικού πένθους

Τηλεοπτικό διάγγελμα Τσίπρα: Εθνικό πένθος για τους νεκρούς -Μέτρα στήριξης (βίντεο)