ποιοι-δρόμοι-κλείνουν-στην-αθήνα-και-π-363384
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2017 | 09:04

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα και πότε για Γρηγορόπουλο, Ερντογάν

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για την επέτειο θανάτου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, σήμερα αλλά και το διήμερο που ακολουθεί (Πέμπτη και Παρασκευή) για την επίσκεψη Ερντογάν που θα θυμίζει τα μέτρα Ομπάμα.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, στα μέτρα της ΓΑΔΑ, στην Αθήνα, θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 2.500 αστυνομικοί από δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας.

Στόχος είναι η διακριτική αλλά αυστηρή παρουσία, με πρόθεση ακόμα και αν γίνουν επεισόδια, αυτά να μην «εξαπλωθούν» στο κέντρο της πόλης και μάλιστα τις ημέρες αυτές που τα καταστήματα δίνουν αγώνα επιβίωσης… και σε κάθε περίπτωση αν αυτό είναι δυνατόν να περιοριστούν στα Εξάρχεια.

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια για τις 12 το μεσημέρι αλλά και για τις 6 το απόγευμα από το ίδιο σημείο. Στις πρωινές διαδηλώσεις έχει προγραμματιστεί να κλείσει ο σταθμός ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος και για το απόγευμα, θα κλείσουν οι Σταθμοί ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και Πανεπιστημίου για όσο χρειαστεί.

Αντίστοιχα αυστηρά μέτρα λαμβάνονται από την Αστυνομία και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας που είναι προγραμματισμένες αντίστοιχες διαδηλώσεις.

Υπό τελική διαμόρφωση βρίσκονται και τα μέτρα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν που επισκέπτεται την χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου και έχουν ληφθεί σε συνεννόηση και με την φρουρά του Τούρκου Προέδρου. Υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και σε αυστηρότητα θα θυμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα.

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων «Ελ. Βενιζέλος», με ελεύθερους σκοπευτές σε αυτό και κατά μήκος της διαδρομής του το πρωί της Πέμπτης, προς το κέντρο της Αθήνας. Η άφιξή του αναμένεται περίπου στις 10:30 το πρωί.

Εξετάζεται το πλήρες κλείσιμο του Σταθμού ΜΕΤΡΟ Συντάγματος έως το πρωί της Παρασκευής που θα αναχωρήσει από την Αθήνα ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος και οι μετακινήσεις του αναμένεται να είναι ελάχιστες και κυρίως, πρώτα στο Μνημείο του Άγνωστη Στρατιώτη και στη συνέχεια, γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο που γίνεται προς τιμή του.

Για όσους τυχόν βρεθούν στο κέντρο αυτές τις ώρες και ημέρες και ανακαλύψουν ότι το κινητό τους τηλέφωνο δεν λειτουργεί, να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί και πάλι η τεχνολογία με τα «jammer» που μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας.

Το Σύνταγμα και η γύρω περιοχή θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή και βέβαια θα είναι αδύνατη η παραμικρή προσέγγιση ακόμα και πεζών με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο ίδιος άλλωστε θα έχει μαζί του έναν μικρό προσωπικό «στρατό» από δεκάδες Τούρκους πράκτορες, σωματοφύλακες και κομάντος της προσωπικής του φρουράς ενώ η αυτοκινητοπομπή του θα διαθέτει ίδια αυτοκίνητα για να μπερδεύει σε ποιο από αυτά πραγματικά θα βρίσκεται.

Οι δρόμοι θα παραδίδονται στην κυκλοφορία μόνο τις ώρες που θα βρίσκεται εντός των Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα κρίνει εκείνη την στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ.

Πυροτεχνουργοί, άντρες της Αντιτρομοκρατικής, άντρες της Ασφάλειας, της ΕΚΑΜ και διαφόρων άλλων Υπηρεσιών θα σαρώσουν και σαρώνουν διαρκώς την περιοχή που θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς για την Κομοτηνή. Μετά το πέρας της επίσκεψής του εκεί… θα αναχωρήσει για την χώρα του. Αντίστοιχα αυστηρά λοιπόν θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και στην Θράκη.

ΔΕΙΤΕ:

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ κατά την επίσκεψη Ερντογάν