πέθανε-ο-πατέρας-του-παύλου-γερουλάνο-453463
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.03.2018 | 22:08

Πέθανε ο πατέρας του Παύλου Γερουλάνου

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε ο Μαρίνος Γερουλάνος, πατέρας του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου.

Ο Μαρίνος Γερουλάνος ήταν αρχαιολόγος και είχε διατελέσει πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Γεννήθηκε στο Καλαμάκι Αττικής και ήταν γιος του Ιωάννη Γερουλάνου και της Δέσποινας Στρέιτ. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Μαρίνου Γερουλάνου ενώ από την πλευρά της μητέρας του εγγονός του Γεώργιου Στρέιτ, δισέγγονος του Στέφανου Στρέιτ, ανιψιός του πρωθυπουργού Δημήτριου Μάξιμου και απόγονος του Ανδρέα Λόντου, μέλους της πατρινής οικογενείας πολιτικών.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Εργάστηκε ως μηχανικός και το 1981 ίδρυσε επιχείρηση ιχθυοτροφείων στην Κεφαλλονιά. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά.

Το 1961 διορίστηκε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλέως Παύλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1964, ενώ την περίοδο 1964 – 1967 ήταν τελετάρχης του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Την περίοδο 1967 – 1974 διετέλεσε αυλάρχης της Βασίλισσας Άννας Μαρίας. Κατά τη μεταπολίτευση διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού (1976 – 1981). Τιμήθηκε με τη διάκριση “Global 500” των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.

Ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Καλλιγά, πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη και είχε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων και τον Παύλο Γερουλάνο.