πέθανε-η-τραγουδίστρια-νάντια-κωνστα-86894
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.10.2016 | 18:48

Πέθανε η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου

Η τραγουδίστρια της ελαφράς μουσικής και στιχουργός Νάντια Κωνσταντοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή στα 83 της χρόνια, νικημένη από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. H κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Η Νάντια Κωνσταντοπούλου, σύζυγος του διακεκριμένου μαέστρου, συνθέτη και βιρτουόζου του βιολιού Τάκη Μωράκη, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1961 και απέκτησαν έναν γιο, τον Πρίαμο Μωράκη, πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό τραγούδι το 1958.

Το πρώτο της τραγούδι σε δίσκο ήταν το «Θα σε αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζοζέφ Κορίνθιου. Με προτροπή του Γιώργου Μουζάκη εμφανίστηκε στο τότε «ελαφρύ» θέατρο, όπου και γνωρίστηκε με τον Μωράκη. Ανάμεσα στα τραγούδια του συζύγου της που έχει ερμηνεύσει είναι τα πολύ γνωστά και αγαπημένα: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Ήταν κάποιο Λούνα Παρκ», «Πού πάτε κύριε», «Εκείνον», «Ξέρω ένα δρόμο», «Μαριλού», «Είδωλό μου», «Πες μπαλαλάικα», «Μια κάντιλακ γκρενά» κ.ά.

Σημαντική θεωρείται η συνεργασία της με τον Κώστα Χατζή. Το τραγούδι του «Απ’ το αεροπλάνο» σε στίχους Σώτιας Τσώτου, που ερμήνευσε μοναδικά, έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας.

Από το 1960 έως το 1967, πέντε φορές, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης και απέσπασε αντίστοιχα βραβεία. Το 1964, δε, κέρδισε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ με το τραγούδι «Ποιος».