πάτρα-προϊστάμενος-έκλεβε-την-επιχεί-113580
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2016 | 15:16

Πάτρα: Προϊστάμενος έκλεβε την επιχείρηση με την δική του… τρόικα

Σοκ έχει προκαλέσει σε επιχειρηματικούς κύκλους των οποίων η έδρα βρίσκεται στη ΒΙΠΕ, η είδηση, σύμφωνα με την οποία, προϊστάμενος σε βιομηχανία που έχει έδρα στην περιοχή και στον οποίο οι ιδιοκτήτες είχαν τυφλή εμπιστοσύνη, πιάστηκε να κλέβει ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα παραγωγής της.

Ο «έμπιστος», σε συνεργασία με έναν αποθηκάριο και ένα οδηγό είχαν – άγνωστο επί πόσα χρόνια – στήσει φάμπρικα, η οποία με την καθοδήγηση του πρώτου, φέρεται να τους είχε αποδώσει τα μέγιστα.

Το σχέδιο στη σύλληψή του ήταν απλό, καθώς βασιζόταν στη μεταφορά – μαζί με προϊόντα τα οποία ήταν παλιάς παραγωγής –  ποσότητας αντίστοιχων προϊόντων νέας  παραγωγής,  τα οποία περνούσαν απαρατήρητα από την πύλη του εργοστασίου στη ΒΙΠΕν καθώς ήταν σκεπασμένα από μεγάλες ποσότητες αυτών που έβγαιναν κανονικά από το χώρο αποθήκευσης τους.

Το βαθύ λαρύγγι

Το κόλπο ξεσκεπάστηκε όταν σε έναν από τους ιδιοκτήτες μίλησε εργαζόμενος ο οποίος εικάζεται πως «κάρφωσε» την τριάδα της αμαρτίας,  επειδή είχε έρθει σε ρήξη μαζί της. Η πληροφορία αξιοποιήθηκε άμεσα από την ιδιοκτησία και την επομένη ημέρα, όταν το φορτηγό που μετέφερε υλικά και τα οποία  είχαν δελτία αποστολής, επιχείρησε να βγει από την αποθήκη, ακινητοποιήθηκε και ζητήθηκε από τον οδηγό να αδειάσει όλο το φορτίο. Εκεί αποκαλύφθηκε πως μαζί με παλαιά προϊόντα τα οποία πήγαιναν προς απόσυρση, έβγαινε και μεγάλη ποσότητα από τη νέα παραγωγή.

Η ανάκριση του οδηγού παρέπεμψε στον αποθηκάριο και από τον αποθηκάριο το κουβάρι ξετυλίχθηκε και έφτασε μέχρι τον έμπιστο επί δύο σχεδόν δεκαετίες προϊστάμενο.

Αμέσως δόθηκε εντολή και στους τρείς εμπλεκόμενους, να περάσουν από το λογιστήριο ενώ συγχρόνως κινήθηκαν οι διαδικασίες για να βρεθούν οι τρείς εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «απαλλοτρίωσης» προϊόντων του εργοστασίου, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: Patrastimes.gr