πάτρα-γεωργιανοί-άνοιγαν-διαμερίσ-323779
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2018 | 11:59

Πάτρα: Γεωργιανοί «άνοιγαν» διαμερίσματα

Ολόκληρο εργαστήριο με… διαρρηκτικά εργαλεία είχαν μέσα στο αυτοκίνητό τους δυο Γεωργιανοί που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μέρα- μεσημέρι ένα διαμέρισμα στην Πάτρα, αλλά τράπηκαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στο εσωτερικό του σταθμευμένου οχήματος βρέθηκαν πλήθος σύνεργα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις και διάφορα παλιά χαρτονομίσματα δραχμών και γερμανικών μάρκων, που ερευνάται από πού τα είχαν κλέψει. Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 36 χρόνων προσήχθησαν στην Ασφάλεια για προανάκριση και εκεί προέκυψε ότι είχαν διαπράξει άλλες δύο διαρρήξεις διαμερισμάτων, στις 28 Ιουλίου και τις 5 Νοεμβρίου του 2017 και είχαν αρπάξει συνολικά 3.300 ευρώ και διάφορα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δυο συλληφθέντες έχουν διαπράξει πολύ περισσότερες διαρρήξεις, ενδεχομένως όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σε άλλες περιοχές και συνεχίζουν την έρευνα. Στο μεταξύ, οι Γεωργιανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και, αφού τους απαγγέλθηκε κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές, διατάχθηκε η κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή.