πάτρα-έρευνα-για-διασύνδεση-της-αυτοκ-363643
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2018 | 14:41

Πάτρα: Έρευνα για διασύνδεση της αυτοκτονίας 61χρονου με δημοσιοποίηση επιστολής & φωτογραφιών

Eρευνα ξεκίνησε, υπό την καθοδήγηση εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να διερευνηθεί η συσχέτιση της αυτοκτονίας 61χρονου στην Πάτρα την περασμένη Πέμπτη, στην περιοχή της Οβρυάς, με δημοσίευμα που αφορούσε συγγενικό του πρόσωπο και το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας την ίδια μέρα με την αυτοκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος συνοδευόταν από άκρως αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό που αφορά σε πρόσωπο από την Αχαΐα που υπηρετεί σε μεγάλη ΔΕΚΟ της χώρας που εντάσσεται στον οικογενειακό κύκλο του 61χρονου που έθεσε τέλος στη ζωή του.

Η επιστολή και το φωτογραφικό υλικό είχαν σταλεί στις αρχές Φεβρουαρίου και σε τοπικά ΜΜΕ από συντάκτη που επικαλείται την ιδιότητα των αγανακτισμένων συνταξιούχων της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ με ονομαστική αναφορά σε δύο άτομα, και συγκεκριμένα σε μεγάλο πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΚΟ και στο πρόσωπο που είχε συγγενική σχέση με τον αυτόχειρα.

Η επιστολή μαζί με το υλικό διέρρευσε και σε αθηναϊκά ΜΜΕ, και δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που ο 61χρονος, που ήταν πριν την συνταξιοδότησή του στέλεχος της ίδιας ΔΕΚΟ, αποφάσιζε να θέσει τέλος στην ζωή του.

Το μείζον ερώτημα που τίθεται, είναι αν η δημοσιποίηση του περιεχομένου της επιστολής αποτέλεσε το κίνητρο που οδήγησε τον 61χρονο Πατρινό και εμπλεκόμενο με ένα από τα δύο πρόσωπα που επικαλείται ο ανώνυμος συντάκτης, στην αυτοκτονία, καθώς η απόφασή του να θέσει τέλος στη ζωή του, ελήφθη την ημέρα που τα στοιχεία της δημοσιοποιήθηκαν.