πετρούπολη-παρουσιάστηκε-στους-αστυ-324053
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2018 | 09:22

Πετρούπολη: Παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς “ύποπτος” της δολοφονίας του βρέφους

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο φερόμενος ύποπτος μεταφορέας του δολοφονημένου βρέφους που είχε βρεθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη μπροστά στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τελικά προέκυψε ότι ο νεαρός, ο οποίος αναγνώρισε τον εαυτό του στα πλάνα πολλών τηλεοπτικών σταθμών, διαμένει κοντά στην περιοχή και απλώς πετούσε τα σκουπίδια του, ενώ φαίνεται να μην έχει σχέση με την υπόθεση του βρέφους όπως ήθελαν ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ .

Μάλιστα οι συγκεκριμένες αναφορές είχαν αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες καθώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είχε επικεντρωθεί στον εντοπισμό του άνδρα που ενδέχεται να πέταξε το δολοφονημένο βρέφος και όχι στον εντοπισμό της γυναίκας που φαίνεται να το κυοφορούσε και να το γέννησε ενδεχομένως μέσα σε σπίτι της περιοχής και ευθύνεται και εκείνη για τον φρικιαστικό στραγγαλισμό του με τον ομφάλιο λώρο και σκοινί.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην αναζήτηση της μητέρας του βρέφους.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν συλλέξει πλούσιο και «ορφανό» γενετικό υλικό, το οποίο εξετάζεται αν ταυτοποιείται με αυτό του βρέφους. Σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως ανήκει στην μητέρα ή τον πατέρα του και θα αποτελέσει σοβαρό στοιχείο επιβεβαίωσης της ταυτότητάς τους, στην περίπτωση εντοπισμού υπόπτων. Δεν αποκλείεται επίσης, αυτό το γενετικό υλικό να ανήκει στο άτομο που πιθανότητα πήρε και απέρριψε το δολοφονημένο βρέφος στον κάδο απορριμμάτων.