παρουσία-σπίρτζη-τα-εγκαίνια-του-ανακ-33742
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.04.2018 | 13:48

Παρουσία Σπίρτζη τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»

Άνετοι χώροι αναμονής, με μεγάλο αριθμό καθισμάτων και δωρεάν wi-fi, δίγλωσσες σημάνσεις, κυλικεία και καταστήματα που λειτουργούν ήδη εδώ και μία εβδομάδα, δίνουν μια εντελώς σύγχρονη και ελκυστική εικόνα για τους επισκέπτες του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» γίνονται σήμερα παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Το πολύ μεγάλο αυτό έργο, που πραγματοποιήθηκε εν λειτουργία και σε διάστημα μόλις 5 μηνών, αφορά στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, με νέα καταστήματα, αφορολόγητων και άλλων, καταστήματα εστίασης και νέες αίθουσες VIP, CIP…

Δημιουργήθηκε νέος χώρος αναχωρήσεων, 3000 τ.μ., έγινε ανακαίνιση των υπολοίπων 8000 τ.μ. του παλαιού χώρου, με δημιουργία 11 εξόδων με δικό τους ασανσέρ ( 9 έξοδοι στο ισόγειο και 2 στον πρώτο όροφο). Ακόμη δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες – lounges στην extra schengen περιοχή και δύο στην intra.

Τα καταστήματα καταλαμβάνουν έκταση 2200 τ.μ. περίπου, με νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών σύγχρονα και με ιδιαίτερη διακοσμητική ( νέα δάπεδα, ξύλινες επενδύσεις, led φωτισμό, νέα κλιματιστικά, κ.λπ. ), 6 νέα ανακαινισμένα καταστήματα εστίασης στις αναχωρήσεις και δυο στους χώρους check in.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη εντάσσονται και άλλα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν το νησί, με κυριότερα αυτά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και των κόμβων της Αγίας Πελαγίας.