παρίστανε-τον-υπεύθυνο-δημοσίου-οργα-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2017 | 15:18

Παρίστανε τον υπεύθυνο δημοσίου οργανισμού και απέσπασε 30.000 ευρώ

Απάτη, σε βάρος 77χρονου, με οικονομική ζημιά που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 56χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για απάτη. Ο 56χρονος, προσποιούμενος τον υπεύθυνο Δημόσιου Οργανισμού, υποσχόταν υψηλές αγροτικές επιδοτήσεις, προκειμένου να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους ενδιαφερόμενους.

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της απάτης σε βάρος του 77χρονου και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 56χρονου, ο οποίος, από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Οκτώβριο του 2016, κατάφερε και απέσπασε από τον 77χρονο το χρηματικό ποσό των 31.880 ευρώ, με το πρόσχημα της καταβολής μεγάλης αγροτικής επιδότησης.

Ο 56χρονος προσποιούμενος τον υπεύθυνο Δημόσιου Οργανισμού, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 77χρονο και τον έπειθε είτε να καταβάλλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων είτε να στείλει χρηματικά ποσά μέσω δεμάτων με λεωφορεία, με το πρόσχημα της δήθεν ένταξής του σε προγράμματα αγροτικής επιδότησης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίσθηκε ο 56χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης για απάτη και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 1 έτους για υπεξαίρεση. Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως.