παραιτήθηκε-ο-διευθυντής-του-σχολείο-438027
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.01.2018 | 20:47

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου με την αλβανική σημαία στην Κρήτη

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο διευθυντής κάλεσε τους καθηγητές του σχολείου σε ολιγόλεπτη σύσκεψη σε ένα από τα διαλείμματα, γνωστοποιώντας τους την πρόθεση του.

Ο ίδιος δεν έδωσε κάποια εξήγηση για αυτήν την απόφαση, ωστόσο εκτιμάται πώς συνδέεται με τις πρόσφατες αντιδράσεις στο συγκεκριμένο σχολείο, αναφορικά με την φιλοξενία μαθημάτων αλβανικών καθώς και το σάλο που προκλήθηκε από την ύψωση της αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική.

Η παραίτηση του διευθυντή θα εξεταστεί στο ΑΠΥΣΔΕ, στο Ηράκλειο, και θα αποφασιστεί σύντομα αν η παραίτηση γίνει δεκτή ή οχι.

Η μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά όταν άγνωστοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της και τοποθέτησαν δίπλα μια αλβανική.

Οι εικόνες έκαναν τον  γύρο του διαδικτύου ενώ οι πολίτες είχαν ξεσηκωθεί, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως είχε πει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, κ. Στέλιος Ζερβάκης, από την Αλβανική Κοινότητα Χανίων είχε υπάρξει αίτημα για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και τη σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αλβανικού Προξενείου και των τοπικών αρχών.

Για το λόγο αυτό υπάρχει και η αλβανική με την ελληνική σημαία έξω από αίθουσα του σχολείου, στην οποία μάλιστα θα πραγματοποιούνταν την Κυριακή για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα μαθήματα, τα οποία γίνονται και σε άλλα σχολεία των Χανίων.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου, έχει ξεκινήσει κατάληψη, με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές να αποφασίζουν την παύση των μαθημάτων.