παραιτήθηκε-διευθυντής-σχολείου-στη-363679
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.01.2018 | 14:59

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου στην Εύβοια λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών

Την παραίτησή του από το δημοτικό σχολείο Νέων Στύρων Ευβοίας, υπέβαλλε ο μέχρι πρότινος διευθυντής, μετά τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών.

Χθες με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ο διευθυντής τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ωστόσο, σήμερα το πρωί ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του ως διευθυντής του σχολείου και όχι ως δάσκαλος, όπως πληροφόρησαν το protothema.gr μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Μητέρα του παιδιού που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον διευθυντή είχε αναφέρει:

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα, έπειτα από δύο μέρες, ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς.Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει».