παρέμβαση-ρουβίκωνα-για-την-άδεια-του-409259
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2017 | 11:42

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Παρέμβαση για την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» μέσω κειμένου σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα.

«Τα δύο κυρίαρχα κόμματα, στη λυσσασμένη πάλη τους για εξουσία έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα αδιέξοδο: στον πυρήνα της πολιτικής δεν μπορούν πλέον ούτε σε επίπεδο συνθημάτων να βρουν διαφορές αναμεταξύ τους.

Δεν έχουν σε τι να διαφωνήσουν. Αλλά πρέπει να διαφωνήσουν για να συνεχίσουν να γυρνάνε τα γρανάζια της δημοκρατίας. Κατά συνέπεια είναι σχεδόν υποχρεωμένα να ανακαλύπτουν πρωτότυπα σημεία τριβής και να χτίζουν γύρω από αυτά το γελοίο θέαμα της κοκορομαχίας τους. Τα πάντα έχουν γίνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με σκοπό να εμφανίσουν την τρίχα ως τριχιά.

Να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, όχι πείθοντας τους για κάποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης, ούτε καν παραμυθιάζοντάς τους με ελπίδες: αλλά να τους επιβάλλουν την “αίσθηση” ότι το αντίπαλο κόμμα είναι λίγο πιο ελεεινό από τους ίδιους. Τα πάντα εστιάζονται στην, χωρίς περιστροφές πια, ολοκληρωτική πάλη απαξίωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της αντεξουσιαστικής ομάδας.

Ακόμη, ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει ως «ανάσα ελευθερίας» την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ δεν αποκλείει “τίποτα το αμέσως επόμενο διάστημα από τη μεριά του κράτους“.