παρέμβαση-εισαγγελέα-για-την-ρύπανση-45612
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.04.2017 | 10:48

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα περιμένει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για να διερευνηθεί ποιος ρυπαίνει το λιμάνι του Βόλου εδώ και 20 ημέρες. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε., Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος χαρακτήρισε «τουλάχιστον περίεργο» το έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ που εστάλη στον Περιφερειάρχη και κοινοποιήθηκε και στον ΟΛΒ όπου η ΔΕΥΑΜΒ θεωρεί ως υπεύθυνο της ρύπανσης το σκραπ και ζητά από τον περιφερειάρχη να φροντίσει να γίνει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα.

«Αναγκάστηκα με τη χθεσινή ανακοίνωση να πω ευθέως και στον Περιφερειάρχη και στον εισαγγελέα που κοινοποιείται και στον τύπο και παντού, ότι δεν μπορεί η ΔΕΥΑΜΒ να εξάγει τέτοιου είδους συμπεράσματα. Πήραν δείγμα από ένα συγκεκριμένο σημείο, το εξέτασαν για ό,τι ήθελαν και έβγαλαν συμπέρασμα. Τόσο οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ όσο και της Περιφερειακής ενότητας κάνουν λόγο για ύπαρξη μικροβιακού φορτίου. Επιπλέον θεωρώ αδιανόητο ο δήμος Βόλου να αφήνει υπονοούμενα για το αν το λιμάνι είναι περιβαλλοντικά κατοχυρωμένο. Βεβαίως η ΟΛΒ Α.Ε. δεν έχει καμία αντίρρηση να υπάρξει και συνάντηση φορέων και να συζητηθεί το θέμα, αλλά αφού προηγουμένως γίνει εξονυχτιστικός έλεγχος σε όλους τους αγωγούς που καταλήγουν στο λιμάνι».

Ο κ. Σταυριδόπουλος ανέφερε ότι οι τελευταίες μετρήσεις έγιναν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και ότι αυτή που διανύουμε δεν εμφανίστηκε η κηλίδα.