παραδόθηκε-σε-λειτουργία-ο-κεντρικός-363578
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2018 | 10:44

Παραδόθηκε σε λειτουργία ο κεντρικός διάδρομος προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Κανονικά διεξάγονται όλες οι πτήσεις από τις έξι το πρωί το αεροδρόμιο “Μακεδονία” καθώς σήμερα παραδόθηκε ο κεντρικός διάδρομος προσαπογείωσης 16-34, όπως είχε ανακοινώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της Fraport Greece, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γιάννης Παπάζογλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τα έργα που έγιναν στο σημείο τομής του κεντρικού διαδρόμου προσαπογείωσης, είχε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Για το διάστημα υλοποίησης των έργων χρησιμοποιήθηκε βοηθητικός διάδρομος (τροχόδρομος), που σε συνδυασμό με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων στη διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο, τα έργα που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να γίνουν νωρίτερα, μετατέθηκαν στο χειμώνα, ύστερα από αίτημα των φορέων του τουρισμού και των τοπικών αρχών, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που υπάρχει τη θερινή σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τη Fraport Greece, ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι τα άμεσα βελτιωτικά έργα έχουν ξεκινήσει και αφορούν ορισμένες “βελτιωτικές κινήσεις στις τουαλέτες και στους εμπορικούς χώρους, ενώ γίνονται έργα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αλλαγής ροών και ελέγχου των επιβατών, ώστε να μην δημιουργείται συμφόρηση”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για οβίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναμένεται να ξεκινήσει η θεμελίωση του νέου τερματικού σταθμού έκτασης 32.000 τμ.