παραδόθηκε-η-νέα-σιδηροδρομική-γραμμ-387226
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2018 | 19:58

Παραδόθηκε η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι

Ένα έργο πνοής που αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό σιδηρόδρομο, η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα- Λιανοκλάδι, παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την ΕΡΓΟΣΕ.

«Η ημερομηνία αυτή αποτελεί σταθμό για την ΕΡΓΟΣΕ και γενικότερα για τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί την επίτευξη ενός τεράστιου επιτεύγματος στους προβλεπόμενους χρόνους, γεγονός που πριν 30 μήνες φάνταζε ανέφικτο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η νέα γραμμή περιλαμβάνει τους ανακαινισμένους σταθμούς Τιθορέας και Λιανοκλαδίου, καθώς και το νέο σταθμό Μώλου.

Η νέα χάραξη διέρχεται από την νέα δίδυμη σήραγγα στο Καλλίδρομο, μήκους 9 χιλιομέτρων που είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Το έργο αυτό ξεκίνησε την δεκαετία του 1990 και για πολλά χρόνια ήταν βαλτωμένο εν μέσω τεχνικών και διαχειριστικών εμποδίων.

«Η ΕΡΓΟΣΕ δικαίως αισθάνεται υπερήφανη για το επίτευγμα της και συγχαίρει το προσωπικό της (που είχε την ευκαιρία μάλιστα να επισκεφθεί το έργο πριν αυτό να τεθεί σε κυκλοφορία) για τις προσπάθειες που κατέβαλε» τονίζεται χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Φυσικά, η προσπάθεια συνεχίζεται, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όχι μόνο τα έργα του άξονα Πάτρα -Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, αλλά και το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου που προβλέπεται στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό σχεδιασμό».