παπαδημούλης-κοινωνικό-μέρισμα-σε-οι-5662
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.10.2017 | 16:10

Παπαδημούλης: Κοινωνικό μέρισμα σε οικογένειες με άνεργους γονείς και παιδιά

«Το 2017 θα κλείσει και πάλι με υπεραπόδοση έναντι των συμφωνημένων στόχων και γι’ αυτό προβλέπω ότι θα υπάρξει και πάλι κοινωνικό μέρισμα» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «αυτήν τη φορά, αυτό το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να στραφεί κυρίως στις φτωχές οικογένειες που έχουν άνεργους γονείς και παιδιά». Όπως προσθέτει, «σε σύγκριση με πέρυσι, πρέπει να προηγηθεί, με βάση τα στοιχεία και την απόδοση των δημοσιονομικών, όλη εκείνη η ενημέρωση κι ο διάλογος που απαιτείται με τους δανειστές, όπως τον κατέγραψε και τον συμφώνησε η επιστολή Τσακαλώτου πριν μερικούς μήνες».

Ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζει ότι «κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτήν την κυβέρνηση ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει πράγματα» και πως «το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν αρχίσει να πηγαίνουν καλύτερα». «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αποδείχθηκε μία σύντομη παρένθεση, αλλά έχει καταφέρει -έχοντας προσυπογράψει έναν δύσκολο συμβιβασμό- να περάσει τα πιο δύσκολα και να έχουμε μπει σε μία πορεία ανάκαμψης της οικονομίας» τονίζει.

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, επισηαμίνει ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τους αρμόδιους, «η απόφαση της κυβέρνησης να ‘ξεκολλήσει” επιτέλους και να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, θα μεταφραστεί και σε συγκεκριμένα αποτελέσματα μες την επόμενη εβδομάδα, με στόχο μέχρι το τέλος του ’17 να βγουν όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις, ώστε μέσα στο ’18 να έχουμε στον χώρο και μπουλντόζες και να αρχίσουν τα χωματουργικά». Συμπληρώνει ότι αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και πως «έχει, επίσης, συνδεθεί και με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και έχουμε κάθε συμφέρον αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ’17».