παμε-θα-καταργήσουν-προνοιακά-επιδόμ-83542
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.10.2016 | 15:08

ΠΑΜΕ: Θα καταργήσουν προνοιακά επιδόματα

«Το πλαίσιο του εξορθολογισμού των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που προτείνει στην κυβέρνηση η Παγκόσμια Τράπεζα, αποτελεί στην ουσία κατάργηση όλων των επιδομάτων που σήμερα ανακουφίζουν την εργατική οικογένεια, με πόρους που προέρχονται από τις κρατήσεις και τον ιδρώτα τον εργαζόμενων». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και προσθέτει:

“Η θέση αυτή βρίσκεται στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πρόταση για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» με βάση το οποίο πετσοκόβονται χιλιάδες εργαζόμενοι που ήταν ως σήμερα δικαιούχοι. Στην πραγματικότητα και με τη μέθοδο του «μίξερ» προσπαθούν να καταργήσουν κοινωνικές παροχές ανέργων, οικογενειακά επιδόματα, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα επιδόματα θέρμανσης, να βάλουν χέρι στη ζωή και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν απόφαση για πανελλαδική-πανεργατική γενική απεργία στις 24 Νοέμβρη. Δε θα παραδώσουμε τη ζωή μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να βάλουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες”.