ουρές-από-πρόσφυγες-έξω-από-το-αστυνομ-387302
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.04.2018 | 19:44

Ουρές από πρόσφυγες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτό)

Ουρές σχηματίζουν τις τελευταίες μέρες δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο thestival.gr, μόνο την Παρασκευή έξω από την ΓΑΔΘ βρίσκονταν περίπου 80 άτομα τα οποία εισήλθαν στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Για να γίνει η ταυτοποίηση των ατόμων και η μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας, θα πρέπει να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Τάξης. Ωστόσο τα οχήματα για να μεταφερθούν τόσα άτομα δεν επαρκούν, ενώ και όταν φτάσουν σε αυτά η διαδικασία καθυστερεί καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Μετά την ταυτοποίηση, οι πρόσφυγες και μετανάστες λαμβάνουν έγγραφο με το οποίο τους επιτρέπεται η παραμονή τους για έξι μήνες. Παράλληλα, τα κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σήμερα σε δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα διαμένουν 5.246 πρόσφυγες, ενώ σε διαμερίσματα φιλοξενούνται άλλοι 4.500 πρόσφυγες.