όταν-ο-εργοδότης-σας-δεν-σας-συμπαθεί-τ-110636
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2016 | 08:37

Όταν ο εργοδότης σας δεν σας συμπαθεί -Τα 6 σημάδια που το «μαρτυρούν»

Ολοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί στη δουλειά μας και ιδιαίτερα στο αφεντικό μας.

Καλώς ή κακώς, ο εργοδότης – αφεντικό είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει αν θα μείνουμε, αν θα φύγουμε ή αν θα πάρουμε προαγωγή. Γενικά, παίζει ρόλο στο εάν θα είμαστε χαρούμενοι στη δουλειά μας και αν θα επιτύχουμε σε αυτή.

Οπότε στην περίπτωση, που δεν μας πολυσυμπαθεί, τα πράγματα είναι μάλλον «σκούρα». Ναι, μπορεί να μην σκέφτεται να μας απολύσει, ωστόσο, δεν είναι και το ιδανικό να μην αρέσεις στο αφεντικό σου.

«Αν το αφεντικό σας δεν σας συμπαθεί, θα το κρατήσει για τον εαυτό του, δεν θα σας το πει. Απλά θα κρατήσει τη σχέση σας σε επαγγελματικό επίπεδο», λέει ο Μίκαελ Κερ, ομιλητής για θέματα επιχειρηματικότητας.

Το να καταλάβει κανείς αν το αφεντικό του τον συμπαθεί ή όχι είναι πολύ εύκολο, αρκεί να δει τα σημάδια.

Το αισθάνεστε

Ναι, αν το αισθάνεστε πως δεν σας συμπαθεί, τότε δεν είναι απλά στο μυαλό σας. Αν σας συμπεριφέρεται διαφορετικά απ’ ότι στους άλλους, τότε μάλλον δεν είστε και ο αγαπημένος του υπάλληλος.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και συνεχίστε να ψάχνετε για σημάδια που σας το επιβεβαιώνουν.

Δεν σας συμπεριλαμβάνει ποτέ σε σημαντικές συζητήσεις

Οταν δεν σας δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε σημαντικές συζητήσεις και δεν σας ρωτούν τη γνώμη σας, τότε κάτι τρέχει. Πιθανότατα δεν εμπιστεύονται την άποψή σας.

Δεν σας χαμογελά

Δεν μιλάμε για τις ημέρες που έχει σκοτούρες στο κεφάλι του αλλά για εκείνες που χαμογελά στους άλλους και εσάς ούτε που σας κοιτά.

Σας αγνοεί

Δεν σας λέει ούτε «Καλημέρα», ούτε «Καληνύχτα», ούτε τα τυπικά δηλαδή.

Εχει αρνητική στάση σώματος

Το να έχει σταυρωμένα τα χέρια του, όταν σας απευθύνεται δεν είναι και η καλύτερη στάση σώματος. Ομοίως, και να κοιτάει τον υπολογιστή ή το κινητό του, όταν σας μιλάει.

Δεν σας ρωτά για την οικογένεια σας

Αν προσέξετε πως ρωτάει τους συναδέλφους σας για την προσωπική τους ζωή, ενώ εσάς όχι, τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οταν τα θέματα της συζήτησής σας είναι καθαρά επαγγελματικά μόνο με εσάς, μάλλον δεν πολυενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη ζωή σας.