οργή-πλημμυροπαθών-κατά-σκουρλέτη-στ-419127
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2017 | 15:27

Οργή πλημμυροπαθών κατά Σκουρλέτη στο Αγρίνιο (φωτο)

Με τη λέξη «πνιγόμαστε» στα χείλη, υποδέχθηκαν οι κάτοικοι χωριών του Αγρινίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής και του Σαββάτου τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, που περιόδευσε στην περιοχή.

«Τα γνωρίζετε τα προβλήματα, τι κάνετε;», φώναζαν οι κάτοικοι στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία.

Ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε την περιοχή του Ζευγολακίου Μακρυνείας που επλήγη περισσότερο από τη νεροποντή.

O κ. Σκουρλέτης συνοδεύεται  από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες και στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο Αγρινίου.

Ειδικά ο κ. Παπαναστασίου είχε πολύ έντονους διαλόγους με κάποιους κατοίκους σχετικά με τη διάθεση νερού και διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Μια ασύλληπτης έκτασης καταστροφή προκάλεσαν οι πλημμύρες σχεδόν σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης και μη γης έχουν μετατραπεί σε λίμνες και βάλτους. Μεγάλοι δήμοι όπως αυτοί του Μεσολογγίου και του Αγρινίου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η λάσπη έχει καταστήσει αδιάβατες ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τεράστιες ζημιές έχουν προκληθεί σε οικισμούς αλλά και στο οδικό δίκτυο. Εκατοντάδες άνθρωποι από την Αιτωλοακαρνανία προστίθενται στους πληγέντες της Αττικής και διεκδικούν έκτακτη οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

Υπολογίζεται ότι οι ποσότητες νερού που έπεσαν στην Αιτωλοακαρνανία μέσα σε 24 ώρες ισοδυναμούν με εκείνες ολόκληρου του μήνα Νοεμβρίου παρελθόντων ετών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, από την Παρασκευή το βράδυ, έχουν προκαλέσει κατά περιοχές ανυπέρβλητα προβλήματα και δυσχέρειες στο σύνολο του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στους δήμους Θέρμου, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν στους ποταμούς Αχελώο και Ίναχο.