οκτώ-νέα-κρούσματα-ηπατίτιδας-σε-προσ-85252
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.10.2016 | 16:00

Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας σε προσφυγικό καταυλισμό

Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας στο νομό Κιλκίς.

Από τον Αύγουστο έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί 29 περιστατικά ηπατίτιδας Α, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν παιδιά και εφήβους.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς απευθυνόμενο του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κο. Ιωάννη Μουζάλα, τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Στρατή Πλωμαρίτη, τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αλέξιο Μπένο και τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κ. Νίκο Παπαευσταθίου ζητεί να μάθει  εάν εμβολιάστηκαν εγκαίρως υποχρεωτικά όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, και τέλος, τους ζητεί να χαρακτηρίσουν και να αξιολογήσουν την έξαρση των κρουσμάτων, με δεδομένο ότι εκδηλώθηκαν 29 κρουσματα σε έναν πληθυσμό 2.000 ατόμων μέσα σε δυόμιση μήνες.