ο-οδηγός-του-μιχαλολιάκου-ανάμεσα-στο-246186
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.12.2017 | 10:19

Ο οδηγός του Μιχαλολιάκου ανάμεσα στους συλληφθέντες για επεισόδια στο Μετς (βίντεο)

Ο οδηγός του Μιχαλολιάκου, εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μετς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από τον αγώνα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό Πειραιώς, στο γήπεδο του Μετς. Ειδικότερα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο, ακολούθησαν επεισόδια, ενώ έβαλαν φωτιά σε επτά μηχανάκια και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τις φωτιές. Αρχικά έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται 37χρονος που υπήρξε οδηγός, συνοδός και «πρωτοπαλίκαρο» του αρχηγού της Χ.Α., Νίκου Μιχαλολιάκου και είναι εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλος της Βουλής.
Στο παρελθόν ήταν και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη Χρυσή Αυγή.

Πέρα από το πλημμέλημα παράβασης του αθλητικού νόμου ο 37χρονος κατηγορείται και για επίθεση εναντίον αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να πέσει και να σημειωθούν φθορές στη μοτοσικλέτα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είναι οργανωμένος οπαδός στη Θύρα 7, κάτι που στρέφει τις αστυνομικές έρευνες για την επίθεση σε διαφορές ανάμεσα σε οργανωμένους οπαδούς ή οπαδικό «ραντεβού», με τους αγώνες βόλεϊ να έχουν παρελθόν σε τέτοια φαινόμενα.

Μεταξύ των 9 συλληφθέντων βρίσκεται και ένας που φέρεται να συγκαταλέγεται στους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας «Εθνος» στις 22 Οκτωβρίου.

Πηγή ΕΡΤ