ο-μιχάλης-λεμπιδάκης-έκανε-απόπειρα-4686
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.10.2017 | 08:44

«Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας…»

«Ο Μιχάλης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με πλαστικό μαχαίρι, επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του. Αν δεν δώσετε τα λεφτά εντός τριημέρου, θα επιστρέψει νεκρός στο σπίτι του».

Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, το οποίο αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Σε άλλο μήνυμά τους, οι απαγωγείς γράφουν ότι είναι διατεθειμένοι να στείλουν δάχτυλο χεριού του Λεμπιδάκη ως απόδειξη ζωής, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Την ίδια ώρα, τόσο αδίστακτοι ήταν οι απαγωγείς του κρητικού επιχειρηματία, που δεν θα δίσταζαν να τον σκοτώσουν ή και να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω της επιβάρυνσης της υγείας του κατά την πολύμηνη ομηρία του.

Αυτό αποκαλύπτεται, μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της Αστυνομίας, που δημοσιεύσει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

«Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει τη βούλησή τους στο σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας). Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς τη ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη».

Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της υπόθεσης – θρίλερ, η οποία είχε – ευτυχώς – αίσιο τέλος. Σε αυτό «δένει» απόλυτα και η δήλωση του ίδιου του απαχθέντος μία ημέρα μετά την απελευθέρωσή του, ότι η εξέλιξη της ομηρείας του ήταν ένα θαύμα.