ντοκουμέντο-με-βασανιστήρια-που-έκαν-109542
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.06.2016 | 07:43

Ντοκουμέντο με βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη (εικόνες)

Ένα βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι ένα βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.Το ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έχει πρωταγωνιστές τους οκτώ νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το περιστατικό εκτυλίσσεται στο δωμάτιό του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Ο 20χρονος είναι πεσμένος στο κρεβάτι του δωματίου του και παρακαλεί τους συμφοιτητές του από την Κρήτη να τον αφήσουν ελεύθερο. Το βίντεο καταγράφεται από έναν από τα άτομα που του επιτίθενται. Οι νεαροί φωνάζουν και γελούν, ενώ ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους φωνάζει ότι πονά και τους λέει να τον αφήσουν. Οι συμφοιτητές του ωστόσο δεν τον ακούν, αντιθέτως ξεσπούν σε γέλια και συνεχίσουν το “παιχνίδι” τους εναντίον του 20χρονου. Ο νεαρός αν και φωνάζει ότι πονάει, προσποιείται κάποια στιγμή ότι γελάει ίσως σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τον αφήσουν.

Ένας μυώδης νεαρός πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος μοιάζει παραδομένος. Σαν να περιμένει μοιρολατρικά να τελειώσουν το “παιχνίδι” τους και να τον αφήσουν ελεύθερο. Κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει “Φτάνει. Αφήστε τον τώρα”. Λίγο μετά το μαρτύριο τελειώνει. Οι νεαροί, μαζί και εκείνος που τραβάει το βίντεο βγαίνουν από το δωμάτιο. Όλα δείχνουν ότι το… παιχνίδι ήταν συνηθισμένο, οι νεαροί έκαναν όσα έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και κατέγραφαν τα πάντα σε βίντεο…

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο αυτό βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές φαίνεται ότι μετάνιωσε για τα όσα συνέβαιναν και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής.

1234